Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η μέρα που επέστρεψα στις selfies!

Θα ήμουν άδικη αν δεν έκανα αυτό το post. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που μπορώ να το κάνω, καθώς η υγεία του κινητού μου έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως. (Αν δεν κατάλαβες, αναφέρομαι σ' αυτό.)

Σίγουρα δεν γράφω για να σας πω πόσο οκ είναι το κινητό μου, αλλά να μοιραστώ τη χαρά μου που τα πράγματα μερικές φορές δουλεύουν τελικά.

Λυπάμαι, φυσικά, που για να συμβεί αυτό πρέπει να προηγηθεί ολόκληρο κακό/ ταλαιπωρία/ φασαρία και όλα αυτά τα ψυχοφθόρα, αλλά να που τελικά όταν κάποιος θέλει να είναι εντάξει και να κάνει σωστά αυτό που πρέπει να κάνει, μπορεί.

Φαντάζομαι αυτό δεν είναι καθόλου βολικό για αυτούς που έχουν μάθει να ζουν με δικαιολογίες, μα είναι η αλήθεια. Ωστόσο, σε αυτό το post υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στους άλλους ότι θα γράψω με αισιοδοξία. Οπότε ναι, όποιος θέλει να δει λίγο απ' τον θυμό μου γραπτώς, ας ανατρέξει και πάλι στο προηγούμενο post.

Η αλήθεια μου είναι ότι έχω μια ακατανίκητη ανάγκη να πιστεύω -παρά τα πάντα- ότι οι άνθρωποι είναι καλοί. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από κάτι άλλο πέρα από Καλό. Γιατί και η Φύση είναι πραγματικά καλή. Όσο βαθιά, λοιπόν, κι αν πρέπει να σκάψεις στην ψυχή κάποιου, στο τέλος θα βρεις Καλό.

"Αφελές" θα σκεφτείτε πολλοί. Κι όμως, αυτό θεωρώ ότι είναι η άμυνά μου. Η ανάγκη μου να βλέπω τον Κόσμο καλό, τον κάνει καλό. Είναι όλα θέμα οπτικής. Σκέψου, στέκεσαι και κοιτάς ένα αντικείμενο. Άμα περπατήσεις λίγο πιο πέρα, δεν θα το βλέπεις διαφορετικό; Κι όμως θα 'ναι το ίδιο αντικείμενο. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με μια κατάσταση;

Ολό αυτό μου θυμίζει αυτό το γλυπτό. Πέρα απ' το ότι είναι σχεδόν μαγικό (για ένα παιδί είναι μαγικό), είναι χαρακτηριστικότατο της ζωής. Ένα γλυπτό που όταν το κοιτάζεις απ' τη μία μεριά είναι "YES", μα άμα το δεις από άλλη γωνία είναι "NO".






Κι εγώ αυτό προσπαθώ: να κάνω το no, YES! Μ' αρέσει καλύτερα έτσι.

Μαθαίνω συνεχώς να είμαι θετική. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως πραγματικά το έχω ανάγκη όσο τίποτα άλλο. Από κάθε αναποδιά προσπαθώ να παίρνω ένα μάθημα.

Ποιο το μάθημα αυτή τη φορά; Δεν ξέρω. 

Ίσως...
...το να κάνω καλύτερη έρευνα προτού επιλέξω κάποιον να με εξυπηρετήσει.

...το ότι πρέπει να διεκδικώ το δίκιο μου κάθε φορά, ακόμα κι αν το θεωρώ χαμένη υπόθεση.

...το ότι σε τέτοια πάρε-δώσε με ανθρώπους, την ειλικρίνεια την απαιτείς, δεν την κερδίζεις.

...το ότι είναι καλό να σκέφτομαι πως σήμερα έχω ένα πρόβλημα, αλλά αύριο μπορεί να έχω πολλές λύσεις.

Πάνω απ' όλα συνειδητοποίησα πόσο σημαντικές είναι οι αξίες στη ζωή ενός ανθρώπου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθώ συνεχώς να ζω μια ζωή που θα δημιουργεί τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα στους άλλους. Και αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την αλλαγή.

Ξεκινάω από τον εαυτό μου.


4 σχόλια:

  1. Τέτοια posts θέλω να βλέπω όσο το δυνατόν από τους περισσότερους..!
    Πέρασα μια ανυπόφορα δύσκολη χρονιά (από την 5ετία την ζόρικη ίσως ήταν η δυσκολότερη) κι όμως δεν θέλω να γίνω μίζερη και αρνητική.. Ζω, αναπνέω στέκομαι όρθια και το παλεύω!
    Συνέχισε έτσι! Με δύναμη και χαμόγελο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το ότι κάτι είναι δύσκολο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και όμορφο. Πρέπει να βρίσκουμε χρόνο, ένα δύο λεπτά, να στεκόμαστε, να αναπνέουμε βαθιά, τόσο βαθιά που να ακούμε καθαρά την αναπνοή μας και να γεμίζουμε αγάπη για τα μικρά καθημερινά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει απ' το να χαμμογελάμε. Εύχομαι να νιώσεις σύντομα ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Μα εννοείται αυτό..! Γι'αυτό bloggάρω ασταμάτητα 3 χρόνι και κάτι στο Positive Thinking Greece!! :) Το ότι να αντιμετωπίζεις προβλήματα δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος, εξαρτάται η νοοτροπία που έχεις όταν τα διαχειρίζεσαι! (οι φίλοι με αποκαλούν ήρεμη δύναμη!) Σ'ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου παρ'όλα αυτά! :)
      Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
    3. Ήρεμη δύναμη... ο καλύτερος συνδυασμός! Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Με κάνουν να αισθάνομαι ότι υπάρχει ελπίδα! Καλή συνέχεια και σε σένα!!! :)

      Διαγραφή