Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΦΙΛΙΑ...ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! από την Ρ.Μ.

(Η αναγνώστριά μας μου έστειλε ένα κείμενο για ένα από τα αγαπημένα μου θέματα και την ευχαριστώ πολύ. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου για το πόσο σωτήρια είναι η φιλία κάποιες στιγμές που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει...)
 


Έρχεται πάντα μια στιγμή στη ζωή σου που όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα πάνω στη γη, ότι είσαι μόνος κάνεις δεν νοιάζεται για εσένα. Ότι βαδίζεις μόνος σε μια άδεια πολιτεία. Πονάς, καταστρέφεσαι ψυχικά και όλοι σε έχουν διαγράψει. Και τι σκέφτεσαι, ότι η μόνη η λύση είναι να βάλεις ένα τέλος στη ζωή σου για να μην τιμωρείσαι άλλο, για να φύγει η οδύνη και ο πόνος.

ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ....
Τότε ακριβώς εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι πως κάνεις λάθος ... Εμφανίζεται ο από μηχανής θεός που λέγεται φίλος, κολλητός, αδερφός. Είναι αυτό το άτομο που βρίσκεται σε όλες τις δύσκολες στιγμές δίπλα σου. Ανεξαιρέτου του τι έχεις κάνει, πως αντιμετώπισες μια κατάσταση -είτε με σωστό είτε με λάθος τρόπο- πως συμπεριφέρεσαι, αυτός βρίσκεται πάντα δίπλα σου. Μοιράζεται τη  χαρά σου και νιώθει τον πόνο σου, τη θλίψη σου, τη δυστυχία σου εξίσου δυνατά με εσένα τον ίδιο. Δεν θα σε κρίνει αλλά και να το κάνει ο λόγος θα είναι καθαρά και μόνο από ενδιαφέρον και από αγάπη προς το πρόσωπό σου. Είναι ο άνθρωπος στη ζωή σου για να σε βοηθήσει, να σε συμβουλεύσει, να σε κρατήσει στην αγκαλιά του και να διώξει όλα τα άσχημα που σε βασανίζουν και σε ταλαιπωρούν, πράγματα που για εσένα έχουν αξία και σημασία. 
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ. 

Και έτσι λοιπόν αναλογίζεσαι και σκέφτεσαι το πόσο σημαντική είναι η φιλία!!!

2 σχόλια:

  1. Ο αληθινός φίλος στις δύσκολες ώρες φαίνεται! Στις εύκολες όλοι μας είμαστε άψογοι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου αγαπητή φίλη!

      Διαγραφή