Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Να σας γνωρίσω κάποιον...

Θα ήθελα να σας γνωρίσω κάποιον.


Όσοι από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά, πιθανόν να τον θυμάστε. Είναι ο Ρήγας. Ο καλύτερος σκύλος του κόσμου.

Ο μπαμπάς μου ψαχούλευε παλιές φωτογραφίες και έπεσε πάνω σε αυτήν. Πόσο χάρηκα! Είχα τόσο καιρό να σε δω φίλε μου. Από τόσο κοντά, με τόσες λεπτομέρειες... Ο χρόνος ξεθωριάζει τις λεπτομέρειες, η μνήμη δεν βλέπει το ίδιο καλά με τα μάτια.

Πάνε 3 χρόνια τώρα μα δεν μπορώ να ξεχάσω πόσο πολύ αγάπησα αυτό το σκυλί που ήρθε στη ζωή μου κουταβάκι και έφυγε άντρας. Ένας γενναίος άντρας, ένας άντρας που μας αγαπούσε ανιδιοτελώς και που υπέφερε κάποτε μα τα κατάφερε μόνο και μόνο για εμάς! Είμαι σίγουρη...

Να τώρα θυμήθηκα όλες τις φορές που το έσκασε από το σπίτι και τον ψάχναμε με αγωνία, μα πάντα γυρνούσε, πάντα! Δεν μπορώ να ξεχάσω το πόσο χαρούμενος ήταν πάντα, αισιόδοξος, σκέφτομαι πως αν ήταν άνθρωπος θα μοιάζαμε ίσως. Πάντα γλυκός με όλους, μα πάνω απ' όλα η οικογένειά του!

Ένας σωστός άντρας, ένας σωστός φίλος και ήρωας! Είμαι πολύ τυχερή που σε γνώρισα φίλε μου, που μοιράστηκα μαζί σου σχεδόν 9 χρόνια από τη ζωή μου, χωρίς να το καταλάβει κανείς απ' τους δυό μας μου έμαθες τόσα πολλά.

Κι ας πιστεύει κανείς πως δεν μπορείς να έχεις ως πρότυπό σου ένα σκύλο!

Μου έμαθες πως η αγάπη βρίσκει τρόπο, βρίσκει κουράγιο, βρίσκει το δρόμο της επιστροφής. Και δεν τελειώνει... δεν τελειώνει ποτέ. Μακάρι να μπορέσω να αγαπήσω σαν εσένα. Μου έμαθες πως οι αληθινοί φίλοι δεν ξεχνιούνται ποτέ. Η θύμησή τους ζεσταίνει πάντα την καρδιά σου.

Σ' αγαπάω ακόμα, να ξέρεις. Δεν σε συγχωρώ που δεν μας άφησες να δούμε τις κανελί τρίχες σου να γίνονται άσπρες σαν τη ρίγα στη μουσούδα σου! Αυτό δεν σε κάνει λιγότερο αξιολάτρευτο ωστόσο! Μου λείπεις μα χαίρομαι που είσαι κάπου και με βλέπεις. Μια φίλη μου μου είπε τότε πως όλα τα ζωάκια πάνε στον Παράδεισο γιατί δεν έχουν καθόλου κακία μέσα τους. Αν υπάρχει Παράδεισος για εσάς, χαίρομαι που είσαι εκεί. Δεν θα μπορούσες να είσαι πουθενά αλλού. Οι ήρωες δεν μπορούν να είναι πουθενά αλλού!



Ένα like για τον Ρήγα;

2 σχόλια:

  1. Με συγκινησες! Σιγουρα ειναι στον Παραδεισο! Και σιγουρα μαθαινουμε απο τα ζωα, ισως μαλιστα παρα πολλα, αρκει να ειμαστε παρατηρητικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα με συγκίνησε το σχόλιό σου! Χαίρομαι που το βλέπεις κι εσύ έτσι!

      Διαγραφή