Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Επιστροφή στο σπίτι.


Το post αυτό δεν μπορεί παρά να είναι πρόχειρο. Οι διακοπές τελείωσαν (ή όχι;) και για εμάς που βρισκόμαστε πίσω στη βάση ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή, προσωπική Πρωτοχρονιά.

Αυτό σημαίνει απλώς πως έρχεται η ώρα που γυρνάμε στους παλιούς μας ρυθμούς. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, αυτό δε μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα. Οι διακοπές ήταν μια γερή δόση ξεκούρασης και μια ακόμα πιο γερή δόση έμπνευσης και ενθουσιασμού.

Οπότε ναι, είμαι έτοιμη!

Είδα πολλά, άκουσα πολλά, ένιωσα ακόμα περισσότερα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων γι' αυτό το καλοκαίρι. Πήρα αποφάσεις και ιδέες και ανακάλυψα πως το πιο φοβερό πράγμα των διακοπών είναι ότι η βαλίτσα σου γυρνάει πάντα πιο βαριά στο σπίτι.

Ναι και από τα ρούχα/παπούτσια/δώρα που πιθανόν αγόρασες, αλλά κυρίως από τις εμπειρίες σου που θέλησες να κουβαλήσεις μαζί σου, πίσω στη βάση, γιατί είναι κρίμα -πραγματικά- οι καλοκαιρινές εμπνεύσεις/ιδέες/αποφάσεις να μένουν πίσω στο νησί ή το χωριό, μονάχες τους.

Μη στενοχωριέσαι, λοιπόν, που αντί για θάλασσες και beach bars θα βλέπεις τώρα τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου (Θεέ μου, τι αισιοδοξία σας γεμίζω!). Δες το σαν μια καινούργια αρχή.

Το μυαλό καθάρισε, οι μπαταρίες γέμισαν κι εσύ είσαι σούπερ ντούπερ έτοιμος για μια σούπερ ντούπερ χρονιά. Βάλε τα δυνατά σου.

Ξεκίνα απ' το ξεπακετάρισμα. Αν νιώθεις μελαγχολία, νοσταλγία και βαρεμάρα μπορεί μέσα στη βαλίτσα να βρεις κάτι που -κατά λάθος- πήρες μαζί σου απ' τις διακοπές. 



Ένα φύκι...







Ένα λουλούδι...






Ένα κοχύλι...







Ένα αμύγδαλο...

Μη σε πάρει από κάτω... ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

Και για να ξέρεις, υπάρχουν και οι άνθρωποι (πάμπολλοι στο σύνολο) που δεν πάνε ποτέ ή δεν πήγαν καθόλου φέτος διακοπές!

:)

8 σχόλια:

  1. Κοίτα, δεν πήγα πουθενά, άρα δε θα έχω πρόβλημα προσαρμογής στην καθημερινότητα..χαχα!
    Ελπίζω να τα πέρασες όμορφα και να συνεχίσεις να τα περνάς και στη βάση σου!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εσένα σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, χαχα! Μακάρι όλοι μας να έχουμε ένα τέλειο φθινόπωρο!!! :)

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει κι άλλη μια κατηγορία... αυτών που πήγανε... απλώς για να πάνε και λόγω προβλημάτων δεν κατάλαβαν τίποτα!
    Τέεελεια "Πρωτοχρονιά"!!!
    Καλώς σε βρήκα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά! Να μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να τα δούμε όλα πιο θετικά και με πιο πολλή αγάπη στη νέα μας "Πρωτοχρονιά"! Καλώς ήρθες!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταφέρνεις να αντλήσεις χαμόγελο από ένα φύκι, τότε ίσως όντως να έχεις βρει το νόημα μίας ευτυχισμένης ζωης. Καλώς σε βρήκα, καλημέρα & καλή πρωτοχρονιά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως είναι τόσο αλήθεια πως η πιο όμορφη ευτυχία βρίσκεται στα πιο μικρά πράγματα!! Καλώς ήρθες, λοιπόν, Δήμητρα, σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιό σου! :)

      Διαγραφή