Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Cool πράγμα #1: Back to the Future photo project!

Το Μπαούλο -και κάθε μπαούλο που σέβεται τον εαυτό του- κρύβει μέσα του διάφορα σημαντικά κι ασήμαντα πράγματα, όλα όμως πολύ ΚΟΥΛ!!! Σας παρουσιάζω, λοιπόν, τη νέα του κατηγορία!

Τι είναι κουλ; Οι φωτογραφίες είναι κουλ.




Η Eudora Welty (η οποία είναι Αμερικανίδα συγγραφέας μικρών ιστοριών και μυθιστορημάτων- να 'ναι καλά η wikipedia!) έχει πει πως "μια καλή φωτογραφία της στιγμής σταματά μια ανάμνηση απ' το να το σκάσει!".

Και, αγαπητή μου κυρία, θα συμφωνήσω κι εγώ! Η φωτογραφία είναι θαύμα και είναι και μια ανάγκη του ανθρώπου να θυμάται, να ξαναζεί, να φυλάει. Τα έχουμε ξαναπεί εξάλλου. Η ζωή μας, η ευτυχία μας είναι οι αναμνήσεις μας!

Νομίζω πως όλοι έχετε βγάλει εκατοντάδες φωτογραφίες στη ζωή σας! Σήμερα, το να βγάλεις μια φωτογραφία είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Γι' αυτό είναι λίγες οι φωτογραφίες που αξίζουν να θυμάσαι στ' αλήθεια γι' αυτό που απεικονίζουν, γι' αυτό που συνέβη τότε, σε εκείνο το μέρος και εσύ ήσουν εκεί. Όμως από παλιότερα, σίγουρα θα υπάρχει μια φωτογραφία που θα σας συστήνει σε αυτό που ήσασταν κάποτε, που θα σας υπενθυμίζει πώς ήσασταν κάποτε, που θα σας κατηγορεί γι' αυτό που γίνατε ίσως.

Σας έχω αποστολή. Ψάξτε όλοι μια παλιά σας φωτογραφία. Κάποια που σημαίνει πολλά για εσάς. Ή ίσως και τίποτα. Ήρθε η ώρα να την ξανατραβήξετε
Κάποιοι από σας ίσως έχουν ακουστά το Back to the Future photography project! Πρόκειται για μια Αργεντινή (;) φωτογράφο που ξεκίνησε ένα project με σκοπό να απεικονίσει ξανά παλιές φωτογραφίες με μεγάλη ακρίβεια και ιδιαίτερη λεπτομέρεια και είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο! (Υποθέτω κάπως έτσι ξεκινούν οι μεγάλες ιδέες.)

Λοιπόν, εδώ θα βρείτε το site της, στο οποίο υπάρχουν οι εκπληκτικές φωτογραφίες που έχει τραβήξει! Οι ομοιότητες απλά σου κόβουν την ανάσα! Αν θέλετε να μάθετε τι λέει η ίδια για το project της μπορείτε να βρείτε ένα σύντομο βίντεο εδώ!

Ξέρω, σκέφτεστε ότι εσείς δεν είστε επαγγελματίες φωτογράφοι, όμως δεν έχει σημασία. Είναι κάτι απίστευτα δημιουργικό και με φουλ συναισθήματα, θεωρώ.

Διακοπές έρχονται, βρείτε την ευκαιρία να αναπαραστήσετε ξανά τη φωτογραφία που βγάλατε πριν χρόνια στην παραλία του χωριού με τα κουβαδάκια στο χέρι!

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και νιώστε πάλι παιδιά. Θυμηθείτε πως ήταν τότε, τι είχατε μέσα στο μυαλό σας, τι αισθανόσασταν όταν βγάζατε αυτή τη φωτογραφία. Νομίζω είναι απ' τις καλύτερες ψυχοθεραπείες!

Δεν μιλάω για επαγγελματισμό, μιλάω για διασκέδαση! Ίσως είναι και μια καλή ευκαιρία να (ξανα)μιλήσεις στα ξαδέρφια σου, με τα οποία ξέκοψες για απροσδιόριστους λόγους, με σκοπό να βγάλετε και πάλι εκείνη τη φωτογραφία που είστε όλοι μαζεμένοι σε κάποια γιορτή!

Δες κι αυτό το βίντεο για ιδέες!!!


Δες και την ελληνική εκδοχή από το Athens Voice!!! Για πάτα εδώ!

Ακολούθησε κι εσύ αυτή τη μανία που έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και πέρνα καλά! Έχει πλάκα να βγάζεις φωτογραφίες, πόσο μάλλον να ξαναβγάζεις τις ίδιες φωτογραφίες!
Και φυσικά περιμένω εντυπώσεις!

Cool enough? xxx

post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου