Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Λίγη εμψύχωση για τις Πανελλήνιες κι από μένα!

Όχι ότι έχετε ανάγκη να ακούσετε ένα ακόμα "καλή επιτυχία" και μερικές ακόμα τετριμμένες συμβουλές για αυτή την τόση σημαντική στιγμή της ζωής σας, αλλά νιώθω ότι έχω το χρέος να το κάνω!

Όσος καιρός κι αν περάσει από την εποχή που έδωσα Πανελλήνιες, νομίζω κάθε φορά που θα ακούω αυτή τη λέξη, θα με πιάνει ο ίδιος τρόμος! Ακόμα κι αν περήφανα μπορώ να πω πως είμαι από τους ανθρώπους που δεν αγχώνονται στις εξετάσεις ακόμα κι αν έχουν ρίξει το λιγοστό διάβασμα!!!

Τα πράγματα είναι απλά. Οι Πανελλήνιες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σκαλοπάτι προς τον κόσμο του πανεπιστημίου. Αυτό είναι. Όταν είσαι στο πανεπιστήμιο, τις ξεχνάς αμέσως. Όταν δεν είσαι, πάλι πρέπει να τις ξεχνάς αμέσως.


Οι εξετάσεις είναι παντού. Το θέμα είναι ότι δεν καθορίζουν το τι είμαστε, το τι θα κάνουμε στη ζωή μας και το τι θα ονειρευτούμε. Όταν έχουμε ένα στόχο, θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα και θα τον πετύχουμε!

Πραγματικά η ζωή δεν τελειώνει μετά τις Πανελλήνιες. Για την ακρίβεια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!!!! Και αυτό πρέπει να σκέφτεστε... την ζωάρα!!!!


Είναι στο χέρι σας να τη ζήσετε κι εσείς, δεν είναι στο χέρι του διορθωτή σας ούτε των καθηγητών σας ούτε των γονιών σας ούτε κανενός! Στο δικό σας χέρι είναι!

Και ξέρω πως οι περισσότεροι από μας σκεφτόμαστε πρώτα τους άλλους, τι θα πουν οι άλλοι, πώς θα κάνουμε περήφανους τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, τους καθηγητές μας, τους φίλους μας... Το ξέρω γιατί κι εγώ από την ίδια φάση πέρασα! Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι πως οτιδήποτε κάνουμε σ' αυτή τη φάση της ζωής μας το κάνουμε για εμάς! Ο περίγυρος είναι αυστηρός και επικριτικός, θα το ξεπεράσει όμως γρήγορα όταν θα σε δουν να πετυχαίνεις κάπου αλλού!

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλοι έχουμε ένα ταλέντο και όλοι αγαπάμε κάτι πολύ το οποίο μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω να κάνεις αυτό που αγαπάς και να πετύχεις σ' αυτό που ξέρεις να κάνεις καλύτερα. Με άλλα λόγια... η επιτυχία σου (σε οτιδήποτε) θα είναι η καλύτερη "εκδίκησή" σου!!!


Παρολ' αυτά, εύχομαι μέσα από την ψυχή μου σε όλους σας (ναι, ακόμα και σε σας που δεν σας ξέρω αλλά που μπορεί να διαβάζετε αυτό τυχαία τώρα!) να σκίσετε, να ανταμειφθούν οι κόποι μίας (ή και δύο ή και τριών) χρόνων και γενικά τα αποτελέσματα να είναι αυτά που θα σας αλλάξουν τη ζωή προς το καλύτερο και που θα σας οδηγήσουν στο πιο κατάλληλο δρόμο!



Να έχετε πίστη, να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και την προσπάθειά σας, να πάτε με αυτοπεποίθηση και τσαμπουκά και φυσικά χωρίς καθόλου άγχος! Να σκέφτεστε κάτι θετικό, να νιώθετε χαρούμενοι και να έχετε καλή διάθεση γενικά! Δοκιμάστε να φορέσετε το αγαπημένο σας χρώμα στα ρούχα! Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να το πιστέψετε! Ξεχνάμε τους άλλους και γράφουμε για μας,  κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Η ζωή είναι έξω και πέρα από τις Πανελλήνιες! Και είναι πολύ όμορφη!!!!!!

Λίγη αγάπη, από μένα για σας, και λίγη θετική ενέργεια... ♥

post signature

1 σχόλιο:

  1. αγαπησα το αρθρο σου, αληθεια! να 'σαι καλα! παντα επιτυχιες και στη δικη σου ζωη.. σ' ευχαριστουμε παρα πολυ για τα καλα σου λογια και που μας δινεις δυναμη να συνεχισουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή