Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι ευχάριστες εκπλήξεις


Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό που σου προκαλούν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Ευχάριστες εκπλήξεις όπως το να συναντάς τυχαία κάποιον που έχεις να δεις χρόνια ή να στρίβεις στη γωνία και να βλέπεις το τελευταίο άτομο που θα περίμενες να δεις ή να ξεκινάς μια βαρετή μέρα κι ύστερα να συναντάς κάποιον που σου αλλάζει όλη σου τη ζωή!

Υποθέτω πως παρόμοια πράγματα είχαν στο μυαλό τους όσοι είπαν πως η ζωή είναι ωραία! Εγώ θα έλεγα ότι η ζωή είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!

Ίσως γι' αυτό, ενώ κάθεσαι μόνος σου σ' ένα παγκάκι και σκέφτεσαι και γράφεις ποίηση και μισείς όλον τον κόσμο (και πιο πολύ εσένα), γι' αυτό μάλλον νιώθεις ένα ανεξέλεγκτο πάθος για ΖΩΗ! Ίσως γιατί σε περιμένει μια έκπληξη όταν στρίψεις στη γωνία.

Αυτό που ζω είναι μια κατάσταση "WOW" και μακάρι όλοι να ήμασταν συχνότερα σ' αυτή την κατάσταση. Πραγματικά, έχει έναν απίστευτο ήλιο έξω, υπάρχει ζωντάνια, φωνές, άνθρωποι στους δρόμους, δεν υπάρχει λόγος να μη διψάει κάποιος για ζωή.

Η καθημερινότητα ίσως καταστρέφει τη Ζωή, εμείς πάμε κόντρα στην καθημερινότητα όμως!

Λατρεύω την άνοιξη, νομίζω σκορπίζει χαρά! Το νιώθετε;

Βγείτε έξω, απλά για μια βόλτα, περπατήστε απλά στον ήλιο παρέα με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τον σκύλο σας. Βγείτε έξω και κοιτάξτε τη γειτονιά σας όπως δεν την είχατε ξανακοιτάξει πριν. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να παρατηρήσετε τις λεπτομέρειες... κάποιο λουλούδι θα υπάρχει που δεν είχατε προσέξει, κάποιο κουτάκι αναψυκτικού θα υπάρχει να μαζέψετε και να πετάξετε στα σκουπίδια, κάποιον γνωστό θα συναντήσετε... Είχα διαβάσει κάπου πως όταν βγαίνεις έξω απ' το σπίτι θα πρέπει να έχεις τη νοοτροπία του σκύλου, οι σκύλοι μπορεί κάθε μέρα να κάνουν την ίδια βόλτα στην ίδια γειτονιά, μα κάθε φορά ενθουσιάζονται σαν να τα βλέπουν όλα για πρώτη φορά!

Δεν έχετε ιδέα πόσο αναζωογονητικό είναι, πόσο σε βοηθάει να σκεφτείς καθαρά! Διάλεξε μια ώρα της ημέρας που δεν είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσεις, αν μένεις σε μεγάλη πόλη ανακάλυψε κάποιο κοντινό πάρκο και ξεκίνα!

Μάλλον κάπως έτσι παίρνουμε τις μεγαλύτερες αποφάσεις, κάπως έτσι συλλαμβάνουμε τις πιο τρελές ιδέες, κάπως έτσι αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, κάπως έτσι αγαπάμε...

Κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει, μην απογοητεύεσαι και μην ξοδεύεις τις στιγμές σου άσκοπα! Μπορεί τότε, το επόμενο λεπτό, να γίνει κάτι φοβερό, κάτι που γίνεται μόνο στις ταινίες!!! Πίστεψέ το, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!

Παρά τον ενθουσιασμό μου, δεν θα γράψω περισσότερα, θα σας αφήσω να σκεφτείτε, να ντυθείτε και να βγείτε! Θέλω μόνο να μοιραστώ μαζί σας το πόσο τυχερή νιώθω που από τόσο νωρίς έχω ήδη γνωρίσει ανθρώπους που θα είναι σταθμοί στη ζωή μου... φίλοι, στενοί φίλοι, δάσκαλοι, συγγενείς... απλά ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!




post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου