Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το Μπαούλο... ξεσκονίζεται για τη νέα χρονιά!

Εδώ είμαστε λοιπόν.

Το μπαούλο ανοίγει για τελευταία φορά φέτος! 

Θα ήθελα σ' αυτό εδώ το post να δώσω κι εγώ τις δικές μου ευχές, να μοιραστώ κι εγώ λίγη απ'τη θετική μου σκέψη- μαζί σας!

Φεύγει και το '12. Αν ήταν αλλιώς, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν κάπως "βρε, πώς πέρασε έτσι ο καιρός;" και "πώς κυλάει έτσι γρήγορα η ζωή" και "πάει κι αυτός ο χρόνος και άραγε τι κάναμε για να αλλάξει ο κόσμος;" και άλλες τέτοιες φιλοσοφορητορικές αναζητήσεις.

Όμως πρόκειται για το '12. ΤΟ '12!!! Η χειρότερη -ίσως- χρονιά μακράν!

Ταιριαστή, χα;! (source: google images)
Αλλά ας μην γενικεύω τα πάντα. Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά για σας, αλλά προσωπικά ήταν μια χρονιά που χαίρομαι που φτάνει στο τέλος της και που εύχομαι να μην ξανάρθει παρόμοια.

Οκ, δεν το εύχομαι απλώς. Το έχω βάλει και στόχο να μην αφήσω άλλη χρονιά να πάει τόσο στραβά.

(Αυτό το τραγούδι, μόνο και μόνο για το ρεφρέν του... I'm going to make it through this year, if it kills me)

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική. Δίκιο έχετε.

Ήταν απλά μια δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά που δεν είμαι σίγουρη ότι μου δίδαξε κάτι. Όχι, ίσως μου έμαθε κάτι. Πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία απ' το -όσο χαζό κι αν ακούγεται- "καλά να 'μαστε!".

Ναι, ήταν μια χρονιά που μου έδωσε καλά να καταλάβω πως ένα ανθρώπινο ον δεν είναι δυνατό να κάνει σχέδια και να είναι σίγουρο πως θα τα πραγματοποιήσει. Όχι, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και αυτό φαντάζομαι, πρέπει να είναι το πιο "πολυφορεμένο" μότο. 

Ε, λοιπόν, φέτος -σας ορκίζομαι- ήταν η χρονιά που έψαχνα απεγνωσμένα λόγους και σκοπούς και δεν μπορούσα να βρω κανέναν. Κι ακόμα δεν τους έχω βρει δηλαδή. Αλλά αποφάσισα να αρκεστώ στο ότι Κάποιος Άλλος ξέρει καλύτερα.

Αυτό που κρατάω απ' το 2012 (και συμβουλεύω κι εσάς να κάνετε το ίδιο) είναι ότι όλα τα άσχημα πράγματα έχουν ένα τέλος. Ναι, αφήνω τη χρονιά αυτή με αισιόδοξη ενέργεια. Όσες δυσκολίες κι αν ήρθαν...παρήλθαν! Και εμείς είμαστε ακόμα εδώ, να ζούμε τη ζωή μας..

Πολλοί από σας πιστεύετε ότι μόνο τυπικά αλλάζει ο χρόνος. Τα άλλα όλα μένουν ίδια. Δεκτό.

Υπάρχουμε κι εμείς όμως που πιστεύουμε πως κάτι θα αλλάξει, αν κάτι αλλάξει και στο μυαλό μας. Εγώ διαλέγω να σκέφτομαι ότι ξεκινάω απ' το μηδέν, ότι βάζω μπροστά για μεγαλύτερα πράγματα, ότι έρχεται μια ευκαιρία να κυνηγήσω όσα ονειρεύομαι.

Άνθρωποί μου αγαπημένοι, ό,τι κι αν περάσατε, αφήστε το στο παρελθόν σάς παρακαλώ. Όσα άσχημα έφερε το '12, ας μην τα φέρει ξανά κανένα άλλο έτος. Και όσα όμορφα πράγματα έφερε το '12, να σας τα φέρει διπλά και τριπλά κάθε νέο έτος.

Αφήστε τις δυστυχίες να καούν με τα πρωτοχρονιάτικα ξύλα στο τζάκι. Σπάστε τις με το γούρικο ρόδι. Αφήστε τις έξω στο κρύο, να τις πάρει ο αέρας του '12 μαζί του.

Χαμογελάστε σε όσα έρχονται. Νιώθω σίγουρη πως έρχονται μεγάλα πράγματα για όλους μας.

Απολαύστε τις γιορτινές μέρες με τους αγαπημένους σας και προσευχηθείτε βαθιά για όσους δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο. Αφιερώστε 1 λεπτό απ' τις πρωτοχρονιάτικες ευχές για να σκεφτείτε όλους αυτούς που δεν έχουν μια ευκαιρία στην ευτυχία, για αυτούς που περνούν τις γιορτές μόνοι τους, γι' αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όλα θα είναι πιο εύκολα το 2013, αν εμείς οι άνθρωποι αποφασίσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Γι' αυτό, κάθε μέρα της νέας χρονιάς μην ξεχνάτε να σκέφτεστε αυτόν τον μικρό στόχο, μην ξεχνάτε να κάνετε κάτι μικρό που θα σας γεμίσει ικανοποίηση και που -γιατί όχι;- μπορεί να κάνει ευτυχισμένο κάποιον άλλον!!

Οι ευχές του Μπαούλου για το νέο έτος δεν είναι τίποτα πρωτοποριακό. Είναι οι συνηθισμένες ευχές που διαβάζουμε σε κάθε κάρτα που μας στέλνουν, που ακούμε σε κάθε διαφήμιση, που μηχανικά και αβίαστα λέμε κάθε φορά. Μόνο που είναι υπογραμμισμένες και με bold γράμματα, ποτισμένες με την ίδια τους τη σημασία, είναι ουσιαστικές...

Τη νέα χρονιά εύχομαι να γελάτε περισσότερο & να κλαίτε λιγότερο, να αγαπάτε περισσότερο & να φθονείτε λιγότερο, να βιώνετε περισσότερες στιγμές ευτυχίας & να δυστυχείτε λιγότερο, να ταξιδεύετε περισσότερο, να ονειρεύεστε περισσότερο και να συναντάτε όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια.. Πάνω απ' όλα, να είστε φουλ από υγεία και ενέργεια, να φροντίζετε τον εαυτό σας και να αγαπάτε πολύ τους φίλους σας.. Αυτά!

Και μην ξεχνάτε, να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε, να προσεύχεστε για όσα χρειάζεστε και να χαρίζετε όσα σας περισσεύουν!


Τα λέμε του χρόνου!!!!!!!!!! ♥ xxxx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου