Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Όταν θες μια αλλαγή..

Λίγο-πολύ όλοι αγανακτήσαμε αυτές τις μέρες με τις απεργίες. Έλα, παραδέξου το! Σε ξεβόλεψε όσο να 'ναι το μετρό που ήταν -και είναι!- κλειστό και χρειάστηκε να πάρεις -δεν ξέρω κι εγώ- πόσα λεωφορεία!!

Και μένα με ξεβόλεψε.

Σκέφτομαι πως αυτό είναι το θέμα. Το "ποιος ξεβολεύεται τώρα;". 

Δεν θα βγάλω την ουρά μου απ' έξω. Είμαι κι εγώ άνθρωπος της συνήθειας, κατά βάθος δεν τις μπορώ τις αλλαγές!

Έτσι βέβαια, μην περιμένεις προκοπή.



Γιατί κι αυτοί οι άμοιροι οδηγοί, και αυτοί οι κάθε είδους άμοιροι εργαζόμενοι, παλεύουν κι αυτοί με τον τρόπο τους για μια αλλαγή.

Να δεις που θα τους έλειψε το χαμόγελό τους. Η ευτυχία τους. Η καλή τους διάθεση.

Όπως έλειψε σε όλους μας. 

Αλλά τι κάνουμε γι' αυτό; Μάλλον τίποτα.


(source: google images)













Προσωπικά μόλις συνειδητοποίησα πως δεν κάνω τίποτα για να αλλάξει κάτι σε αυτή την μαύρη πραγματικότητα, ντράπηκα. Και δεν είναι κακό να παραδέχεται κανείς τη ντροπή του.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το θελήσουμε. Οκ, πιστεύω υπάρχουν και κάποιοι που τα αφήνουν όλα στον Θεό, στη Μοίρα, πες το όπως θες. Δεν διαφωνώ ως προς αυτό, εξάλλου πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη (όλα αυτά παραμένουν προσωπικές μου απόψεις, το τονίζω!). Πιστεύω έντονα όμως πως η μοιρολατρική και παθητική στάση δεν φέρνει ποτέ, καμία πρόοδο. Και εμείς χρειαζόμαστε επειγόντως μια πρόοδο. Μια αλλαγή.

Ένα επικό κομμάτι που μίλησε γι' αυτόν τον Αέρα της Αλλαγής.
(ακολουθούν κι άλλα σχετικά...)

Θυμάμαι που έλεγα κάποτε σε μια (πολύτιμη) φίλη μου: "Αν δεν σ' αρέσει κάτι, άλλαξέ το."

Παρατηρώ τώρα πως ταιριάζει απόλυτα σε κάθε περίπτωση. 

Δεν σ' αρέσει η ζωή σου; ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ!

Δεν σ' αρέσει το σπίτι σου; ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ!

Δεν σ' αρέσει η δουλειά σου; ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ κι αυτή!

Ειδικά σ' αυτό το τελεταίο, πρέπει να γελάσατε πολύ. Ξέρω τι θα πείτε, ναι. Ζω στον ίδιο κόσμο με εσάς. Ξέρω πως μιλώ ουτοπικά. Οκ, κρατήστε τη δουλειά σας! (Και συγχαρητήρια και σε εσάς που έχετε δουλειά!!! :D)

Παρολ' αυτά, δίνω μεγάλη βαρύτητα στη διάθεση. Ίσως και τη μέγιστη.

Για παράδειγμα, πιστεύω πως είναι αδύνατο να βρεις την ευτυχία σε ένα σπίτι, το οποίο δεν σε εμπνέει καν, δεν σου δημιουργεί καμία αίσθηση ασφάλειας, καμία αίσθηση χαράς και αγάπης.

Το ίδιο και μια δουλειά που δεν σου αφήνει περιθώρια να δείξεις τι αξίζεις, τι μπορείς να κάνεις. Όταν ξυπνάς το πρωί και μισείς το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις την συγκεκριμένη δουλειά, τότε δεν μπορείς να εύχεσαι για ευτυχία.

Ναι, έχω επίγνωση του πόσο δύσκολα ακούγονται όλα αυτά. Και φυσικά, it's easier said than done, αλλά μερικές φορές η ζωή χρειάζεται και λίγο ρίσκο.

Έστω λίγο ξεκούνημα.

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις σπίτι, δουλειά, αυτοκίνητο, άλλαξε τα μυαλά σου! Δες τις όμορφες οπτικές της δουλειάς σου, του σπιτιού σου, του αυτοκινήτου! Δες το με πιο ζεστή ματιά. Δες το με λίγη αγάπη. Με λίγη συμπόνια.

Κοίτα το αμάξι σου και πες του "Καημένο αμάξι, θα χρειαστεί να με υπομείνεις. Αλλά θα τα πάμε καλά από δω και πέρα."

Σίγουρα σκέφτεσαι "Τι λέει αυτή η ηλίθια;"

Γιατί όχι; Κακό είναι να μιλάς καμιά φορά στα αντικείμενα; Τα λόγια, η φωνή, είναι ενέργεια .. κι αυτή η ενέργεια διαχέεται στο σύμπαν. Πιστεύω στην ενέργεια. Απλά.

Και στην τελική, η ζωή θέλει και λίγη τρέλα, αλλιώς δεν βγαίνει!!!

Για να ανακεφαλαιώσουμε... χρειάζεται ατομική και ομαδική αφύπνιση για το όμορφο αύριο που όλοι ονειρευόμαστε κάθε βράδυ αφού πέσουμε στο κρεβάτι.

Και βασικά, νομίζω είναι ώρα να ξυπνήσουμε όλοι και το όνειρο που είδαμε το προηγούμενο βράδυ, να το κάνουμε πραγματικότητα το επόμενο πρωί.

Αρκετά καθίσαμε στους καναπέδες μας, αρκετά αποβλακωθήκαμε στις τηλεοράσεις μας και αρκετά πνιγήκαμε στο "τι με νοιάζει εμένα;" και τον "ωχαδελφισμό" μας!!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν έχω καμία κομματική απόχρωση.


Όσο θα σκέφτεσαι τα παραπάνω, βάλε και λίγη μουσική να σε εμπνεύσει...

"How bad, how good does it need to get?
How many losses? How many regret?" τραγουδά η Tracy Chapman...

Και ένα τραγούδι που αγαπώ απέραντα... "when the children sing/ then the new world begins! Little child you must show the way/ to a better day for all the young!" ♥

Και ένα τραγούδι πιο devoted to love, αλλά εξίσου πανέμορφο, εξίσου αισιόδοξο και εξίσου αγαπημένο από έναν αγαπημένο μουσικό!!



Και άλλα πολλά... Θα βρεις απίστευτα πράγματα να σε εμπνεύσουν στην προσωπική σου αλλαγή.

Δες κάποια αποφθέγματα εδώ και εδώ.

Αν είσαι βιβλιοφάγος... βρήκα τυχαία αυτή τη λίστα... Έχω διαβάσει μόνο το 3ο, το οποίο με επηρέασε αρκετά.. Το 4ο είναι ακόμα κάπου στη βιβλιοθήκη!
Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ αυτό!

Γενικά, αν γράψεις στο google λέξεις ή φράσεις όπως "change" ή "i want a change" ή "how to change my life" ή "how to be happy" ή "αλλαγή", μπορεί να πέσεις πάνω σε κάτι το οποίο πράγματι θα σε εμπνεύσει. Και θα σου δώσει ελπίδα.

Ενδεικτικά, βρήκα αυτά:
http://miss.gr/portal/analyse-to/how-2/1661oz_201007141661.php3
http://advancedlifeskills.com/blog/choose-the-life-you-really-want/
http://www.dumblittleman.com/2007/10/if-you-want-to-change-your-life-change.html

Θυμήσου να ξεκινήσεις απ' τα απλά πράγματα και σιγά σιγά να προχωρήσεις στα πιο σημαντικά!! Είναι πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζεις!!!

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου