Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το ίδιο ειλικρινές βλέμμα.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ένα post μου αυτή τη μέρα. Υποθέτω γνωρίζετε την λατρεία μου για τα ζώα. Αν οχι, σας διαβεβαιώνω.

Σήμερα λοιπόν είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, μία Ημέρα που λίγο πολύ όλοι θα θυμάστε από αυτό το πολυφορεμένο αστείο του εξυπνάκια της παρέας που δεν παρέλειπε να σας ευχηθεί "Χρόνια Πολλά!" κάθε 4 του Οκτώβρη.

Βρήκα αυτή τη φωτογραφία στο google και τη θεώρησα τόσο όμορφη και τόσο αληθινή.


Έτσι είναι. Στα μάτια ενός σκύλου είσαι πάντα ήρωας. Σε αγαπάει γι' αυτό που είσαι, χωρίς περιστροφές. Σπάνια σου κρατάει κακία, ό,τι κι αν του κάνεις. Είναι ο πιο πιστός σου φίλος. Γενικά συναγωνίζεται σε πολλά τους ανθρώπους... και κερδίζει.

Όπως και να 'χει, αν δεν μπορείς να είσαι πάντα ο άνθρωπος που ο σκύλος σου νομίζει ότι είσαι, κάντο τουλάχιστον σήμερα. Καν' τους το χατίρι έστω σήμερα που γιορτάζουν. Κάνε μια καλή πράξη γι' αυτά. 

-Αντί να ρίξεις τα αποφάγια σου στα σκουπίδια, ρίξ τα στα αδέσποτα σκυλιά που είναι άρρωστα και δεν έχουν τι να φάνε.

-Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο κατοικίδιό σου, πάρε ένα καινούργιο παιχνίδι στη γάτα σου.

-Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να διαβάσεις τα δικαιώματά τους. Βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμες αυτή και αυτή τη σελίδα αλλά ψαξ' το περισσότερο καλύτερα.

-Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε κάποιο κατοικίδιο σας προτείνω να κάνετε αυτό το γρήγορο και απίστευτα χαριτωμένο τεστ για να δείτε κατά πόσο είναι καλή η ιδέα αυτή αλλά και για να πάρετε κάποιες συμβουλές σχετικά με το τι θα μπορούσατε να κάνετε!

-Αν είστε σίγουροι πως θέλετε να αποκτήσετε ένα ζώο, σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του να υιοθετήσετε ένα από κάποιο καταφύγιο ή από κάποιον δρόμο! (Ειδικά γι' αυτό μπορείτε να με ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες!)

-Αν αγαπάτε τα ζώα, αλλά δεν μπορείτε για οποιονδήποτε λόγο να έχετε ένα, μπορείτε να βοηθήσετε εθελοντικά σε κάποια από τις φιλοζωικές οργανώσεις που χρειάζονται απεγνωσμένα τη βοήθειά σας. Μπορείτε να δείτε έναν κατάλογο με διάφορα φιλοζωικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.

Πραγματικά, να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως αν δεν είστε 1000% σίγουρος πως μπορείτε να δώσετε σε ένα ζώο ό,τι χρειάζεται καλύτερα να μην το πάρετε καθόλου. Αν και πιστεύω πως όλοι πρέπει κάποια στιγμή στη ζωή μας να αγαπήσουμε ένα ζώο. Έχει άλλη αξία απ' το να αγαπάς έναν άνθρωπο. Σου ζεσταίνει διαφορετικά την καρδιά. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα ζώα σε αγαπούν ανιδιοτελώς. Δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Δεν θα πω περισσότερα. Θα σας γνωρίσω κάποιους φίλους που έκανα κάποια στιγμή μέσα σ' αυτά τα χρόνια.




 


























 


3 σχόλια:

  1. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα που μπορούν να συγκριθούν με την εικόνα μίας ουράς που κινείται σαν να θέλει να βγει από την θέση της, μόνο και μόνο επειδή γύρισες σπίτι, ακόμα κι αν έλειψες μόλις 5 λέπτα ή το αίσθημα γαλήνης που νοιώθεις όταν ένα ζώο σε εμπιστεύται και κοιμάται κουλουριασμένο δίπλα σου. Το θέμα είναι όμως να είμαστε έτσι απέναντι στα ζώα 365 ημέρες το χρόνο κι όχι μόνο μία αλλά δυστυχώς αυτός είναι ένας-ακόμα-τομέας που ως χώρα έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας. Όλοι οι φίλοι σου είναι γλύκα :) Το δικό μου τερατάκι το έχεις δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ... ναι! Είναι απίστευτο συναίσθημα! Η χαρά τους και η αγάπη τους no matter what. Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά ας μη χάνουμε τις ελπίδες μας! Έχεις κι εσύ τερατάκι και δεν το έχω δει ακόμα;;

      Διαγραφή
    2. Ωωωω ναι! Κι έχει μάλιστα και δική του σελίδα στο Άσυλο
      http://decorasylum.blogspot.gr/p/blog-page.html
      Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή