Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τι κρύβει το Μπαούλο; #3



















Απ' όλα τα πράγματα που έχεις να φροντίσεις σαν άνθρωπος (λες και δεν σου έφταναν όσα είχες ήδη υπόψη!) πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπρέπειά σου.

Επιτρέπεται να κάνεις λάθη -και να τα ξανακάνεις, ίσως- μα επιβάλλεται από αυτά τα λάθη να μη θίγεις την αυτοσεβασμό σου. Πραγματικά θεωρώ πως ζούμε για μια αξιοπρέπεια.

Μην επιτρέπεις λοιπόν στον εαυτό σου να στέκεται κάτω από το ύψος των περιστάσεων. Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, σαφώς. Να αναρωτιέσαι που έφταιξες, σαφώς. Να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, σαφώς. Να σέβεσαι τα "δικαιώματα" του άλλου, σαφώς. Να λες τη γνώμη σου, σαφώς. Μα πρόσεχε πάντα όλα αυτά να έχουν υπόβαθρο τον σεβασμό προς το άτομό σου.

Αν εύχεσαι κάτι να ήταν αλλιώς, αλλά ξέρεις πως εσύ φέρθηκες τέλεια σε όλα, τότε μπράβο! κράτα την αξιοπρέπεια σου.
Αν εύχεσαι κάτι να ήταν αλλιώς, αλλά ξέρεις πως φέρθηκες απαίσια, πως έδειξες έναν λάθος εαυτό, πως ταπείνωσες τον εαυτό σου, τότε θυμήσου τις επόμενες φορές να τον σεβαστείς, να σεβαστείς την προσωπικότητά σου.

Να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με τον σωστό τρόπο. Αν δεν βρίσκεις τον σωστό τρόπο, αν δεν σου βγαίνει να τον εφαρμόσεις, άλλαξε την κατάσταση.

Αν όλα αυτά που διαβάζετε σας φαίνονται λίγο μπερδεμένα, αφήστε ένα σχόλιο και θα προσπαθήσω σε επόμενο post να το εξηγήσω καλύτερα!

Μέχρι τότε να θυμάστε πως είστε όλοι σπουδαίοι. Να προωθείτε τον εαυτό σας σωστά, να προωθείτε τα καλά σας στοιχεία. Αξίζετε τον σεβασμό του καθένα, μα να ξέρετε πως αν εσείς οι ίδιοι δεν σέβεστε τον εαυτό σας, οι άλλοι δύσκολα θα ακολουθήσουν.


2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα κι εγώ αισιόδοξη Χαρά μου!
    Πάω να σε περάσω άμεσα στα μπλογκς που διαβάζω :)))
    Και θα επανέλθω ...τη νύχτα για περισσότερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργώ να σου απαντήσω αλλά σου απαντώ με αγάπη!! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια, θα μιλάμε!!! :))

      Διαγραφή